28 Mart 2018 Çarşamba

MICROSOFT OFFICE PROGRAMLARI 2

Microsoft Office

KAYNAKÇA:
https://wmaraci.com/nedir/microsoft-office

MICROSOFT OFFİCE PROGRAMLARI

Word: MS Office paketinin her sürümünde yer alan kelime işlemci yazılımıdır. Word’ü kullanarak içerisine grafikler ve tablolar da ekleyebileceğiniz profesyonel dokümanlar hazırlayabilir, bu dokümanları tarayıcı yardımıyla fiziksel birer çıktıya dönüştürebilirsiniz.

ExcelMS Office’in Tablo işlemci programı olan Excel ile çeşitli çizelgeler, tablolar oluşturabilirsiniz. Excel’i Word’den farklı kılan en önemli özelliği Excel’in içerisinde yer alan formüllerdir. Bu formüller sayesinde tamamen işlevsel olarak çalışan raporlar hazırlayabilirsiniz. 

OutlookMS Office içerisinde yer alan bir e-posta yardımcısıdır. Bu yazılım aracılığıyla mail hesap oturumunuzu açabilir, e-posta gönderebilir ve e-postalarınızı okuyabilirsiniz. Anlayacağınız Outlook üzerinden tıpkı web sürümlerinde olduğu gibi maillerinizle ilgili her şeyi yapabilirsiniz.
PowerPoint: İş dünyasından, eğitim dünyasına dek en çok kullanılan MS Office yazılımlarından biri olan PowerPoint çeşitli slayt gösteri ve slayt şovları oluşturmanıza yardımcı olur. Fotoğraflar ve videolar da ekleyebildiğiniz PowerPoint ile profesyonel sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Access: Veri tabanı yönetim sistemi programıdır. MS Access Jet veri tabanı motoru ile grafik kullanıcı arayüzünü aynı yazılım paketi içerisinde birleştirmektedir.

FrontPageWeb site düzenleme yardımcısı ve bir HTML editörüdür. Yeni Office paketleri içerisinde artık yer almamaktadır.

OneNote: Kullanıcıların resimler ve daha birçok görsel ögeden de faydalanarak not alabilecekleri bir nevi dijital not defteri yazılımıdır.

Publisherbültenler, el ilanları ve broşürler gibi birçok şeyi oluşturmanıza yardımcı olan yayıncı programıdır. Özellikle pazarlama alanında sıklıkla kullanılan Publisher sayesinde görselliği yüksek iletişim sunuları oluşturabilmek mümkündür.

MICROSOFT POWERPOINT

PowerPoint, projektör kullanarak sunumu yapılabilen malzemeler oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bir rapor veya teklifin duyurusunu yapmak için bu malzemenin kullanılması sunu olarak adlandırılır. PowerPoint'i kullanarak, renkli metinlerle fotoğrafları, çizimleri, tabloları, grafikleri ve filmleri etkili bir şekilde birleştiren ekranlar oluşturabilir ve birinden diğerine aynı slayt gösterisinde olduğu gibi geçiş yapabilirsiniz. Animasyon özelliğini kullanarak ekrandaki metin ve çizimlere animasyonlar ekleyebileceğiniz gibi, ses efektleri ve anlatım da ekleyebilirsiniz. Üstelik, malzemelerin yazılı çıktısını alabilir ve sunuyu yaparken bunları dağıtabilirsiniz.PowerPoint ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır.


POWERPOİNT ile ilgili görsel sonucu

MICROSOFT EXCEL

Excel ile tablolar hazırlayabilirsiniz. Bu tablolar içindeki değişkenleri farklılaştırıp farklı hesaplamalar yapabilirsiniz.
Örneğin, maliyet hesapları yaptığınız bir Excel tablonuz olsun. Bu tabloda bulunan A sütununda malların isimleri, B sütununda alış fiyatları,C sütununda  satış rakamları,D sütununda Iskonto miktarı, E sütununda kusurlu mallar,F sütununda tarihler bulunsun.
Biz bu tablodan; “Hangi malı kaça aldık kaça sattık? Ne zaman sattık? Ne kadar kar ettik? Zarar ettiğimiz ürünler hangileri?” gibi, onlarca soruyu sorabilir ve cevaplarını alabiliriz.
Yukarıda sütun sütun saydığımız değişkenlerden herhangi birini değiştirdiğinizde tüm sonuç da otomatik olarak değişir. Bu işlemleri yapabilen ve onları tablolayabilen, gerektiğinde grafik olarak sunabilen Microsoft Excel Programı hem işgücü ihtiyacını azaltmış hem de kırtasiye masraflarını adeta yok etmiştir.
Çünkü bu işlemler için çok kalın defterler tutulması gerekiyordur. Bu defterler yerine artık bilgisayarlar bilgileri saklıyor. Umuyoruz bu örnekle Excel Nedir?  sorusunun yanıtı daha iyi anlaşılmıştır.


EXCEL ile ilgili görsel sonucu

MICROSOFT OFFICE WORD

Microsoft Word, Bill Gates’e ait olan yazılım firması Microsoft tarafından Microsoft Windows ve Apple Macintosh işletim sistemleri tabanında çalışmak üzere yazılan sözlük işleme programıdır.
Word programında detalı metin, hücre, paragraf biçimlendirme seçenekleri, çok fazla bulunan tablo seçenekleri, şekil, ve farklı, detaylı tablo oluşturabildiği için oldukça popüler bir programdır.
Microsoft ofis word kısaca tanımlayacak olursak ilkokulda kullandığımız defterdir. Bu deftere yazı yazabilir, tablo çizebilir, değişik şekiller oluşturabiliriz. Yazıları farklı renklerde veya farklı yazı karakterlerinde yazabiliriz. Word programında yazdığımız yazıları hızlıca istediğiniz şablonda yazabiliriz. Yazı denetim özellikleri bulunan word programı ile hatalı yazımların önüne geçer. İlkokuldaki bir ödevden tutunda üniversitedeki doktora tezi yazımına kadar kullandığımız, herkesin bilgisayarında mutlaka yüklü bulunan ilk öğrenilen programlardan biridir.
Word programında giriş bölümünde yazı düzenleyicileri bulunmaktadır. Bu yazı düzenleyicileri ile yazılan yazıların yazı karakterleri, yazı renkleri, boyutları, italik yazı, altı veya üstü çizili tasarımları yapılabilir. Paragraf düzenleyicileri ile yazılan yazıların sayfada görünüşleri düzenlenir.  Yazıların satır ve paragraf aralıkları, sayfa girintileri düzenlenebilmektedir.
Ekle bölümünde ise resim ekleme, şekil ekleme, ekran görüntüsü ekleme, açıklama ekleme, link ekleme gibi ekleme alanları bulunmaktadır. Resim ekleme özelliği kullanılarak yazdığınız yazılarınız resimlerle zenginleştirebilirsiniz. Kare dikdörtgen gibi farklı şekiller kullanarak yazınıza görsellik katabilirsiniz.
Açıklama ekleme özelliği ise oldukça fonksiyonel bir özelliktir. Yazıya açıklama ekleyerek okuduğunuz yazının ilgili alanlarına notlar, açıklamalar yazılabilir. Değişiklikleri izle modu kullanarak yazıda daha sonra yapılan değişiklikleri de kontrol edip izlemenize imkan sunar. Değişiklikleri izle modu kullanarak yazdığınız yazıda daha sonra değiştirdiğiniz yerleri rahatlıkla takip etme imkanı sunar.
Yer imi çok kullanılmayan ama önemli bir işlemdir. Yer imi kullanarak farklı bir kaynaktan gelen yazının belirtilen yer imi alanına gelmesine imkan vermektedir.
WORD ile ilgili görsel sonucu

27 Mart 2018 Salı

MICROSOFT OFFICE PROGRAMLARI




MİCROSOFT OFFİCE ile ilgili görsel sonucu

POWERPOINT

Powerpoint Programı: Daha çok şirketlerin sunum yaparken kullandıkları bir program türüdür. Resimlerin marka ve ürünlerin tüketiciye sunuşu sırasında oluşturulan sayfaları Slaytlar halinde üretici ya da tüketici firmalar ya da kişilere sunan bir programdır. Başlıca özellikleri arasında; sunu geçişleri, animasyon sekmesi, temalar ve tetikleyiciler gelir.


KAYNAKÇA:

http://blog.smartpro.com.tr/office-programlari-ileri-excel-ileri-word-ve-outlook-nedir/

EXCEL

Excel programı: Elektronik tablolama adı verilen bu program daha çok formülleri ve özet raporlamaları içermektedir. Günlük yaşantımızda kullandığımız birçok programlama dili ile ilişkisi olan bu program hesaplama, raporlama, Makrolar vb. gibi birçok işlemi içerisinde barındırır. Makrolar; Microsoft paket program içerisinde sürekli tekrar eden işlemleri kayıt ederek kullanıcının tekrar tekrar yapması yerine makroyu çalıştırarak işlemi gerçekleştirmesini sağlar. Daha çok kullanım yeri Excel programıdır. Tüm bu geniş excel kavramlarına ileri excel kursu ile sahip olabilirsiniz. İleri excel kursu veren firmalar bu ve daha birçok detaya ileri excel eğitimlerinde değilnmektedir.

WORD

Word programı: Kelime işlemci olarak da kullanılan programda genellikle metinsel işlemlerin yapıldığı bunun yanı sıra gazete makaleleri, Adres mektup birleştiriciler, Çapraz başvurular, İçindekiler tablosu gibi özelliklerin kullanıldığı bir program örneğidir.

POWERPOINT






POWERPOINT SLAYT HAZIRLAMA VİDEOSU







EXCEL'DE BASİT TABLO OLUŞTURMA


MICROSOFT EXCEL DE MUTLAKA BİLİNMESİ GEREKEN BİLGİLER




EXCEL DE FORMÜL YAZMANIN KOLAY YOLU







MICROSOFT EXCEL


MICROSOFT EXCEL KULLANIM VİDEOSU






MICROSOFT WORD KULLANIM


MICROSOFT WORD KULLANIMI






MICROSOFT WORD TANITIM VİDEOSU






MICROSOT WORD TANITIM VİDEOSU 

20 Mart 2018 Salı

ETKLİ BİR SUNUM İÇİN

Etkili bir sunu oluşturmak için ipuçları

İzleyenleri bağlayacak etkili bir sunu oluşturmak için aşağıdaki ipuçlarını dikkate alın.

 Slaytların sayısını en aza indirin

Mesajı net olarak vermek ve dinleyicilerinizin dikkatini ve ilgisini korumak için sununuzdaki slaytların sayısını en az düzeyde tutun.

İzleyicilerin kolayca izleyebileceği bir yazı tipi boyutu seçin

En iyi yazı tipi boyutunu seçmek, mesajınızı iletmenize yardımcı olur. İzleyicilerin uzaktan slaytlarınızı okuyabilmeleri gerektiğini unutmayın. Genel olarak, izleyiciler 30'dan küçük bir yazı tipi boyutunu görmekte çok zorlanabilir.

Slayt metninizi basit tutun

İzleyicilerinizin, ekranı okumaktan çok bilgileri sunuşunuza kulak vermesini istersiniz. Madde işaretleri veya kısa cümleler kullanın ve metin kaydırma kullanmaksızın her maddeyi tek bir satırla sınırlamaya çalışın.
Bazı projektörler slaytların kenarlarını kırptığı için uzun cümleler kesilebilir.

Söylemek istediklerinizi ifade etmek için görsel öğeler kullanın

Resimler, grafikler, grafikler ve SmartArt grafikleri için dinleyicilerin hatırlamasını görsel yardımlar sağlayabilirsiniz. Metin ve slaytlarınızda ileti tamamlamak üzere anlamlı resim ekleyin.
Metinde olduğu gibi, slaydınıza çok fazla görsel öğe koymaktan da kaçının.

Grafik etiketlerini ve grafikleri anlaşılır hale getirin

Grafikteki etiket öğelerini anlaşılır hale getirmek için yalnızca yeterli miktarda metin kullanın.

Çekici, tutarlı slayt arka planları uygulayın

Aşırı göz alıcı olmayan, cazip ve tutarlı şablon veya tema seçin. Arka planın veya tasarımın mesajınızın önemini azaltmasını istemezsiniz.
Öte yandan, arka plan rengiyle metin rengi arasında karşıtlık sağlamak istersiniz. PowerPoint 2010 uygulamasındaki yerleşik temalar, açık renkli arka plan ile koyu renkli metin veya koyu renkli arka plan ile açık renkli metin arasındaki karşıtlığı otomatik olarak ayarlar.
Temaların nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi için bkz. Sununuza renk ve stil eklemek için tema uygulama.

Yazım ve dilbilgisi denetimi uygulayın

İzleyicilerinizin saygısını kazanmak ve bu saygıyı korumak için sununuzda her zaman yazımı ve dil bilgisini denetleyin.

SLAYT OLUŞTURMA (DEVAMI)

Sunuyu yazdırma

  1. Dosya sekmesini ve Yazdır'ı tıklatın.
  2. Yazdırılacak altında şunlardan birini yapın:
    • Tüm slaytları yazdırmak için Tümü'nü tıklatın.
    • Yalnızca o anda görüntülenen slaydı yazdırmak için Geçerli Slayt'ı tıklatın.
    • Belirli slaytları numaraya göre yazdırmak için Özel Slayt Aralığı'na tıklayıp tek tek slaytların listesini, aralığını veya her ikisini birden girin.
      Not: Sayıları birbirinden ayırmak için boşluk bırakmadan virgül kullanın. Örneğin: 1,3,5-12.
  3. Diğer Ayarlar'ın altında Renk listesine tıklayın ve istediğiniz ayarı seçin.
  4. Seçim yapmayı bitirdiğinizde Yazdır'ı tıklatın.

     PowerPoint 2010'da Dosya sekmesi, Yazdır'a bakma.

SLAYT OLUŞTURMA

Sunu oluşturma

  1. Dosya sekmesini ve Yeni'yi tıklatın.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:
  3. Boş Sunu'ya ve Oluştur'a tıklayın.
  4. PowerPoint 2010 uygulamasında yerleşik olan bulunan veya Office.com sitesinden yüklenmiş olan bir şablonu ya da temayı uygulayın. Bu makalenin Şablon bulma ve uygulama bölümüne bakın.


Sunu açma

  1. Dosya sekmesini ve 'ı tıklatın.
  2. Aç iletişim kutusunun sol bölmesinde istediğiniz sunun bulunduğu sürücüyü veya klasörü tıklatın.
  3. Aç iletişim kutusunun sağ bölmesinde sununun bulunduğu klasörü açın.
  4. Sunuyu tıklatın ve sonra 'ı tıklatın.


    Sunuyu kaydetme

  5. Dosya sekmesini ve Farklı Kaydet'i tıklatın.
  6. Dosya adı kutusuna PowerPoint sununuzun adını yazıp Kaydet'i tıklatın.

    Yeni slayt ekleme

    Sununuza yeni slayt eklemek için şunları yapın:
    Giriş sekmesinde, Slaytlar grubunda Yeni Slayt'ın altındaki oku, ardından da istediğiniz slayt düzenini tıklatın.


    Slayda şekil ekleme

    Giriş sekmesinde, Çizim grubunda Şekiller'i tıklatın.

    1. İstediğiniz şekli ve slaytta herhangi bir yeri tıklatıp sürükleyerek şekli yerleştirin.
      Tam kare veya daire oluşturmak için (veya diğer şekillerin boyutlarını sınırlamak için) sürüklerken SHIFT tuşunu basılı tutun.
       

      Slayt gösterisi görüntüleme

      Sununuzu ilk slayttan Slayt Gösterisi görünümünde görüntülemek için şunları yapın:
      Slayt Gösterisi sekmesinde, Slayt Gösterisini Başlat grubunda Baştan'ı tıklatın.


      Sununuzu geçerli slayttan Slayt Gösterisi görünümünde görüntülemek için şunları yapın:
      Slayt Gösterisi sekmesinde, Slayt Gösterisini Başlat grubunda Geçerli Slayttan'ı tıklatın.



      PowerPoint 2010'da Slayt Gösterisi sekmesi, Slayt Gösterisini Başlat grubuna bakın.

POWERPOINT

Şablon bulma ve uygulama

PowerPoint 2010 yerleşik şablonları uygulamanıza, kendi özel şablonlarınızı uygulamanıza ve Office.com'daki çeşitli şablonlar arasında arama yapmanıza olanak tanır. Office.com geniş bir PowerPoint şablonları seçeneği sunar; bunlara sunular ve tasarım slaytları dahildir.
PowerPoint 2010 uygulamasında şablon bulmak için şunları yapın:
  1. Dosya sekmesinde Yeni'yi tıklatın.
  2. Kullanılabilir Şablonlar ve Temalar'ın altında aşağıdakilerden birini yapın:
    • Son zamanlarda kullandığınız şablonu yeniden kullanmak için Son Şablonlar'ı, istediğiniz şablonu ve Oluştur'u tıklatın.
    • Daha önce yüklemiş olduğunuz şablonu kullanmak için Şablonlarım'ı seçin, kullanmak istediğiniz şablonu ve Tamam'ı tıklatın.
    • PowerPoint uygulamasıyla yüklenmiş yerleşik şablonlardan birini kullanmak için Örnek Şablonlar'ı, istediğiniz şablonu ve Oluştur'u tıklatın.
    • Office.com sitesinde şablon bulmak için, Office.com Şablonları'nın altında bir şablon kategorisine tıklayıp istediğiniz şablonu seçin ve bu şablonu Office.com sitesinden bilgisayarınıza indirmek için İndir'e tıklayın.


MICROSOFT POWERPOINT

POWERPOİNT NEDİR?

          Powerpoint bir sunum yani sunu hazırlama programıdır. Anlatılan her konuya görsel olarak güçlü bir destek sağlarken hareketli resim, yazı ve efektlerle kişileri etkilemektedir. Bu yazılımla tasarlanan her sunu belli zaman aralıklarında devreye girerek grafik, resim, yazı, efektler, film vs. gibi özellikleri de içermek suretiyle görsel planda seyircilerini oldukça önemli bir etki altında bırakmaktadır. Powerpoint’in kullanım alanını iki ana grupta toplamak mümkündür.
Herhangi bir konuda seminer veya eğitim verirken (bu eğitimler kuruluş içi eğitimler olabilir.) yani sunum yaparken kullanılacak slâytların hazırlanması.
Çok milimetrik ve hassas olmayan istenilen türde çizimin hazırlanması. Bu çizim sayfası daha sonra Windows altında çalışan herhangi bir programa kopyalanabilir.
Bu amaçlara uygun farklı özellikler içeren pek çok slayt türü program içerisinde mevcuttur. Bir sunum birçok slaytın bir araya gelmesi ile oluşur.

Tasarım şablonu standart arka planlar görüntüleri oluşturarak slaytlarınızı bunun üzerine yerleştirmemizi sağlar.

Sunum: Powerpoint ile yapılan çalışmalara sunum denir.

Slayt: Sunumdaki her bir sayfaya slayt denir. Yeni slayt eklemek için Ekle menüsünden Yeni Slayt komutu tıklanır.

KAYNAKÇA:
http://www.volkankey.com/powerpoint-nedir-5-siniflar/ 

EXCEL DE HÜCRELER 2

Hücrelere Bilgi Girişi ve Düzenleme Yapma
Bir hücreye herhangi bir bilgi yazmaya başladığımızda iki şey yapabiliriz. Ya bilgi girişini bitirir onaylarız ya da bilgi girişinden vazgeçip iptal ederiz.

1. Bilgi girişini onaylama
Bir hücreye girilmekte olan bilgiyi onaylamak için, Enter tuşu, tab tuşu veya ok tuşları, kullanılabileceği gibi fareyi başka bir hücreye tıklatmak da yeterlidir.

2. Bilgi Girişini İptal Etme
Bir hücreye girilmekte olan bilgiyi iptal etmek için, Esc tuşu kullanılır.

3. Hücredeki bilgiyi düzeltme
Bir hücreye girmiş olduğumuz bilgiyi düzeltmek için, F2 tuşuna basarak veya hücre üzerine fare ile çift tıklatarak hücre açılır, hatalı bilgi düzeltilip yine Enter tuşuna basılır.
Ayrıca, hücre göstergesinin bulunduğu hücredeki bilginin aynısı Formül Çubuğunda da görüldüğünden fareyi buraya tıklatarak da burada düzeltme yapılabilir.

4. Hücredeki bilgiyi silme
Bir hücredeki bilgiyi tamamen silmek için Delete tuşu kullanılır.

5. Hücre, Satır ve Sütun seçme
Sayfa içindeki birden fazla hücreyi seçerek biçimleme, silme gibi bazı işlemler yapılabilir.

6. Blok halinde hücreler seçme;
  • Klavyeden Shift tuşuna basılı tutarak ok tuşları ile istenilen yöne hareket edilir.
Veya
  • Farenin sol tuşuna basılı tutarak sayfanın içinde sürüklenir. Ancak sürüklerken farenin büyük beyaz bir artı şeklinde olması gerekir.
7. Bağımsız bloklar halinde hücreler seçme;
  • Klavyeden Ctrl tuşuna basılı tutarak fare işareti yine aynı biçimde sayfanın içinde sürüklenerek farklı bloklar seçilebilir.
8. Satır ve sütun seçme;
  • Sayfa içinde bir satırın veya sütunun tümümü seçmek gerektiğinde fareyi satır numarasının üstüne veya sütun başlığının üstüne götürüp farenin sol tuşuna basılır.
  • Bu şekilde bastığımızda tek bir satır veya sütun seçebilir, fareye basılı tutup istenilen yöne sürükleyerek blok halinde birden fazla satır veya sütun seçebiliriz.
  • Yine ayrıca Ctrl tuşuna basılı tutarak da bağımsız satır veya sütunları da seçebiliriz.
9. Sayfanın tümünü seçme;
  • Bu iş için fare işaretini aşağıdaki şekilde görülen yere tıklatmak yeterlidir.




KAYNAKÇA

http://dilaverajder.com/pratik-bilgiler-ipucu/excel-formulleri-1-toplama-cikarma.html

EXCEL DE HÜCRELER

Hücre Göstergesinin Hareketi
Sayfa içinde bulunduğumuz yeri hücre göstergesi ile takip ederiz. Ayrıca hücre göstergesinin bulunduğu hücrenin adını formül çubuğunun sol tarafında bulunan Ad Kutusundan görürüz.
Hücre göstergesinin sayfa içindeki hareketini şu tuşlarla yapabiliriz:

Tuş adı Görevi
HOME Hücre göstergesini A sütununa götürür.
CTRL + HOME Hücre göstergesini A1 hücresine götürür.
CTRL + END Hücre göstergesini işlem görmüş en son hücreye götürür.
PAGE DOWN Hücre göstergesini bir ekran boyu aşağı götürür.
PAGE UP Hücre göstergesini bir ekran boyu yukarı götürür.

EXCEL FORMÜLLERİ 2

ORTALAMA İŞLEVİ:
Ortalama İşlevinin formülü =ORTALAMA(Sayı1:Sayı2) dir
Örnek: Diyelim ki;
A1=4
B1=5
C1=3
Bunların Ortalaması Şu Şekilde Alınır =ORTALAMA(A1:C1)
Gelmesi Muhtemel Soru:B1 Nerde?
Cevap:İki Nokta( : )Var Arası Olarak Geçtiği İçin B1 Yazmaya gerek yok Şöylede Yapabilirdik:
=ORTALAMA(A1;B1;C1)
Ama bu daha çok yan yana veya alt alta gelmeyen hücreler için daha uygun

YUVARLA İŞLEVİ:
Yuvarla İşlevini direkt Örnekle Açıklayacağım:
Diyelim ki 35,4281 sayısını yuvarlayacağız.Yazıyoruz: =YUVARLA((35,4281);2)
Gelmesi Muhtemel Sorular:Oradaki 2 Ne oluyor?
Cevap:Kaçıncı basamaktan sonra yuvarlacağı oluyor.
Soru-2:Sayı yerine hücre yazsak?
Cevap-2:Olabilir

MİN-MAK İŞLEVİ
MİN Seçilen Aralıktaki en küçüğü MAK ise en büyüğü Verir Örneğin;
A1=5
A2=7
A3=10
A4=46

En küçüğü İçin:
=MİN(A1:A4)
En Büyüğü İçin:
=MAK(A1:A4)
(Noktalı Virgül Kullanılılarakta yapılabilir)


BİRLEŞTİR İŞLEVİ:
Belirttiğiniz Hücrelerdeki Harf ve Sayıları Birleştirir
Kullanımı:
Diyelim ki A1 de Elma D4 de 5 yazıyor
=BİRLEŞTİR(A1;D4)
Sonucu Elma5 Olarak Çıkacaktır.




KAYNAKÇA:


https://www.google.com.tr/search?client=firefox-b-ab&dcr=0&biw=1064&bih=719&tbm=isch&sa=1&ei=B_exWuPtDcKC6ASYq5yoDw&q=excel+form%C3%BCl+%C3%B6rnekleri&oq=EXCEL+FORM%C3%9CL+&gs_l=psy-ab.1.0.0l4j0i24k1l6.259765.259765.0.261376.1.1.0.0.0.0.141.141.0j1.1.0....0...1c..64.psy-ab..0.1.140....0.6JO6d9DaH_c#imgrc=XT2uzfljY_VoZM:


https://www.frmtr.com/office-yardim-ve-destek-forumu/3634595-excel-kullanimi-ve-formulleri-temel-rehber.html


EXCEL FORMÜLLERİ

EXCEL FORMÜLLERİ 




Excel de çok sayıda formül hazır olarak sunulmuştur. Bu formüllerin kullanımı da müthiş derecede kolaylaştırılmıştır. Toplama Çıkarma’dan tutunda çözümleme araçlarına kadar bir çok formül bulunmaktadır. Tabi bunların hepsini ayrıntılı bir şekilde anlatmaya kalkışmayacağım. Ben sadece en çok ihtiyaç duyulan ama bir çok kişinin fazla da bilgisi olmadığı formülleri açıklamaya çalışacağım.
Aşağıdaki formülleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım.



  1. Formül yazmak için “Formül Araç Çubuğu” kullanılır, ya da hücre içerisine çift tıklanarak formül yazılır
  2. Formüller = eşittir işareti ile başlar. 
  3.  Formüllerde hücrede bulunan sayı değeri yerine hücrenin adresi ( A1, A2 gibi) kullanılır.
Formüllerde kullanılan operatörler

EXCEL NE İŞE YARAR

Excel ne işe yarar?

Excelde, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları ve analizleri yapabiliriz
Excel ile, verilerle ilgili grafikler çizebilir, kolay ve hızlı bir şekilde raporlar, özetler hazırlayabilir, istenilen verilere ulaşabilir, sıralayabilir, sorgulayabiliriz.


 

Excel dosyalarının uzantısı nedir?

Eski sürümlerinde genelde kullanılan .xls olarak uzantısını söyleyebilirdik. Yeni sürümlerinde ise uzantı sayısı çoğaldı. Bunları bu yazıyı daha da büyütmek istemediğim için başka bir yazıda tüm liste olarak verdim. Buraya tıklayarak tüm excel uzantılarına ve açıklamalarına erişebilirsiniz.


KAYNAKÇA: 

http://dilaverajder.com/pratik-bilgiler-ipucu/excel-formulleri-1-toplama-cikarma.html 

EXCEL GENEL BİLGİLER

 MICROSOFT EXCEL NEDİR ?


Microsoft Firmasının çıkarmış olduğu Office programların dan en önemlisidir. “Microsoft Excel”, “Office Excel” ve “Microsoft Office Excel” olarak da adlandırılır.. Bunların tümü Excel elektronik tablo yazılımını temsil eder. Firmanın tanımına göre ise  Excel tablo oluşturmanızı, verileri hesaplamanızı ve çözümlemenizi sağlayan bir yazılımdır. Bu türden yazılımlara elektronik tablo yazılımları adı verilir. Excel girdiğiniz sayısal değerleri otomatik olarak toplayan tablolar oluşturmanızı, temiz düzenlerde tabloların çıkışını almanızı ve basit grafikler oluşturmanızı sağlar.
Excel satır ve sütunlar içerisindeki hücrelerden oluşur. Bu hücrelere komutlar, rakamlar veya metinler girerek istediğimiz çalışma dosyamızı oluştururuz. Excel’in en güzel yanlarından birisi birbiri ile ilişkili birden çok çalışmayı aynı excel dosyasının içerisinde farklı sayfalarda kullana bilmemizdir  Yani basitçe klasör mantığını excel içerisine gömmüşler. Excel Çalışma Kitabı ve Sayfalardan oluşmaktadır.
Bir diğer güzelliği ise excel üzerinde makrolama (VBA) sistemi çok gelişmiştir.  Daha profesyonel işlere ihtiyacı olan hemen herkes makrolama sisteminden faydalanmak zorunda ve excel bunu iyi bir şekilde başarabilmektedir. Kendi içerisinde çok büyük hacim gerektirmeyen veritabanları oluşturabilmemiz de başka bir artısıdır.

KAYNAKÇA:
http://dilaverajder.com/pratik-bilgiler-ipucu/excel-formulleri-1-toplama-cikarma.html


http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/35/29/715343/dosyalar/2015_01/08064741_6sin_ders_notu2_v4.pdf


https://pbs.bozok.edu.tr/user_dosyalar/muharrem.kirak-47499.pdf

13 Mart 2018 Salı

MICROSOFT EXCEL TEMEL KAVRAMLAR

TEMEL KAVRAMLAR 

Çalışma Kitabı: Excel'de oluşturulmuş bir dosya, bir çalışma kitabıdır.
Çalışma Sayfası: Çalışma kitaplarını temsil eden belge pencerelerinin alt kısmında yan yana dizili olan düğmelerden her birine (Sayfa1, Sayfa2, Sayfa3, …..) çalışma sayfası denir.

Satır, Sütun: Excel sayfası satır ve sütunlardan oluşan bir tablodur. Çalışma sayfalarının her birinde 16384 satır ve 256 sütun vardır.
Hücre: Satırların ve sütunların kesiştikleri her bir kutuya verilen isimdir.






KAYNAKÇA:
http://www.excel.web.tr/f14/excel-nedir-ne-e-yarar-t43018.html 

MICROSOFT EXCEL

 EXCELL NEDİR NE İŞE YARAR?

Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları ve analizleri yapma imkanı sunan bir uygulama programıdır.
Excel ile, verilerle ilgili grafikler çizebilir, kolay ve hızlı bir şekilde raporlar, özetler hazırlayabilir, istenilen verilere ulaşabilir, sıralayabilir, sorgulayabilirsiniz.
Excel'de veriler, açılan dosyalarda saklanır. Dosya uzantısı "xls" dir.






KAYNAKÇA:

http://www.excel.web.tr/f14/excel-nedir-ne-e-yarar-t43018.html


https://www.google.com.tr/search?q=excell+g%C3%B6r%C3%BCn%C3%BCm&client=firefox-b-ab&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwihq5nhl-vZAhVKiiwKHb4zCaUQ_AUICigB&biw=1064&bih=611#imgrc=WAVTtVaV4lC-dM:


https://www.google.com.tr/search?q=EXCEL&client=firefox-b-ab&dcr=0&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwj3hfuBmevZAhWHkiwKHV5XCukQ_AUICygC&biw=1064&bih=611&dpr=1.5#imgrc=oc_yb_Ee_QFevM:

WORD SEKMELERİNİ TANIYALIM

HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU: Pencerenin sol üst köşesinde bulunur. Kaydet, ileri al, geri al gibi düğmeler bulunur. Kullanıcının isteğine göre bu araç çubuğu özelleştirilebilir. 

SEKMELER: Word sırasında sekmeler sırasıyla; Dosya, Giriş, Ekle, Sayfa Düzeni, Başvurular, Postalar, Gözden Geçir, Görünüm. 

BAŞLIK: Başlık kısmında programın adı ile birlikte belgenin başlık ismi yazar.  Kullanıcı belgeye istediği başlığı verebilir.

PENCERE DÜĞMELERİ: Pencere düğmeleri word programını kapatan, simge durumuna küçülten, ekran boyutunu değiştiren üç düğmeden oluşmaktadır. 





ŞERİTLER: komutlar, sekmeler altında şeritler halinde yer almaktadır. Bu kısımların herbiri şerit olarak adlandırılmıştır. 

  

DÜĞMELER: Komutlar, sekmeler altında düğmelerle gerçekleşmektedir.  Örneğin düğmesine tıklanan yazı kalın olur. Tekrar tıklandığında kalınlığı gider.

ÇALIŞMA SAYFASI: Word kelime işlemci programında her türlü çalışma gerçekleştirilir. 

KAYDIRMA ÇUBUKLARI: Word programında yatay ve dikey kaydırma çubukları vardır. Ekran yatay olarak tümüyle görünüyorsa yatay kaydırma çubuğu görünmez. Dikey kaydırma çubuğunu aşağı yukarı hareket ettirerek çalışma sayfasının üst ve alt kısımları ve diğer çalışma sayfaları görülebilir. 

DURUM ÇUBUĞU: Durum çubuğu üzerindeki ifadeler bulunulan sayfa sayısı ve toplam sayfa sayısı sözcük sayısı, yazı dili, sayfa görünümleri, sayfa yakınlaştırma düzeyi yer alır.

SAYFA NUMARASI: Durum çubuğundaki "sayfa 1/1" ifadesindeki ilk rakam bulunulan sayfa numarasını, ikinci rakam ise toplam sayfa sayısını gösterir. 

SÖZCÜK SAYISI: Çalışmadaki toplam sözcük sayısını gösterir. 

SAYFA GÖRÜNÜMLERİ: Word çalışma sayfasının beş farklı görünüm seçeneği vardır.

SAYFA YAKINLAŞTIRMA DÜZEYİ: Word çalışma sayfasının görünümünü yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için kullanılır. 



KAYNAKÇA:

https://nuruysun.weebly.com/word-hakk305nda.html    


http://bilgisayarkavramlari.sadievrenseker.com/2010/10/12/ms-word-2010-kullanimi-ii/ 

 

MICROSOFT WORD İLE NELER YAPILIR

MICROSOFT WORD İLE NELER YAPILABİLİR? 

  • Yanlış yazılan kelimeleri düzeltir.
  • Bir yazı seçilip kopyala yapıştır yapılabilir.
  • Çizim, grafik, tablo yapılabilir.
  • 1'den çok sayfa yapılabilir.
  • Sayfada yazının yazı tipi, rengi değiştirilebilir. 
  • Çeşitli yazı tipleri ve fontlar kullanılabilir.

    KAYNAKÇA:
     
https://nuruysun.weebly.com/word-hakk305nda.html
     

12 Mart 2018 Pazartesi

MICROSOFT WORD İÇERİK 2

BAŞVURULAR MENÜSÜ


Başvurular menüsü ile belgenize kaynakça, içindekiler tablosu, dipnotlar, resim yazıları gibi bir çok şey ekleyebilirsiniz.


  • İÇİNDEKİLER TABLOSU GRUBU
İçindekiler tablosu sayesinde belgeye içindekiler tablosu ekleyebilirsiniz. 






  • DİPNOTLAR GRUBU
Dipnotlar grubu sayesinde belirlediğimiz noktaya üstten bir işaret koyarak sayfanın sonunda açıklama eklemenizi sağlar. Sonnot ekle ile sayfanın sonuna açıklama satırı eklemenizi sağlar.



  • ALINTILAR VE KAYNAKÇA

POSTALAR MENÜSÜ

https://www.youtube.com/watch?v=6n5t9R_Dulg 

 

GÖZDEN GEÇİR MENÜSÜ 

 





Gözden geçir menüsü ile belgeyle ilgili denetlemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

  • YAZIM DENETLEME
Yazım ve dil bilgisi işlemleri burada gerçekleştirilir. Yazıdaki yazım kurallarına uymayan kelimeleri bulup düzeltir. Kelimelerin eş anlamlarını bulur.




  • DİL

Yazım denetimi ve dilbilgisi işlemlerindeki geçerli değişim dili değiştirmek için kullanılır.




  • AÇIKLAMALAR
Belgede açıklama işlemlerinizi yapmanızı sağlar.
Yeni açıklama: Belgeye yeni açıklama eklemeyi sağlar
Sil: Açıklamayı kaldırır.
Önceki: Bir önceki açıklamaya gider
Sonraki: Bir sonraki açıklamaya gider.


  • İZLEME

Belgedeki değişiklikleri izlemeyi sağlar.




  • DEĞİŞİKLİKLER 

Bir önceki grup ile bağlantılı olup yapılanları kabul veya red seçenekleri içerir.










KAYNAKÇA:
https://microsoftwordd.weebly.com/ba350vurular-ve-postalar-sekmeler304.html

https://www.slideshare.net/yunuseciftci1/5hafta-ders-notu-bavurular-sekmesi

https://microsoftwordd.weebly.com/goumlzden-geccedil304r-ve-goumlruumlnuumlm-sekmeler304.html 

MICROSOFT OFFICE PROGRAMLARI 2

KAYNAKÇA: https://wmaraci.com/nedir/microsoft-office