13 Mart 2018 Salı

WORD SEKMELERİNİ TANIYALIM

HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU: Pencerenin sol üst köşesinde bulunur. Kaydet, ileri al, geri al gibi düğmeler bulunur. Kullanıcının isteğine göre bu araç çubuğu özelleştirilebilir. 

SEKMELER: Word sırasında sekmeler sırasıyla; Dosya, Giriş, Ekle, Sayfa Düzeni, Başvurular, Postalar, Gözden Geçir, Görünüm. 

BAŞLIK: Başlık kısmında programın adı ile birlikte belgenin başlık ismi yazar.  Kullanıcı belgeye istediği başlığı verebilir.

PENCERE DÜĞMELERİ: Pencere düğmeleri word programını kapatan, simge durumuna küçülten, ekran boyutunu değiştiren üç düğmeden oluşmaktadır. 





ŞERİTLER: komutlar, sekmeler altında şeritler halinde yer almaktadır. Bu kısımların herbiri şerit olarak adlandırılmıştır. 

  

DÜĞMELER: Komutlar, sekmeler altında düğmelerle gerçekleşmektedir.  Örneğin düğmesine tıklanan yazı kalın olur. Tekrar tıklandığında kalınlığı gider.

ÇALIŞMA SAYFASI: Word kelime işlemci programında her türlü çalışma gerçekleştirilir. 

KAYDIRMA ÇUBUKLARI: Word programında yatay ve dikey kaydırma çubukları vardır. Ekran yatay olarak tümüyle görünüyorsa yatay kaydırma çubuğu görünmez. Dikey kaydırma çubuğunu aşağı yukarı hareket ettirerek çalışma sayfasının üst ve alt kısımları ve diğer çalışma sayfaları görülebilir. 

DURUM ÇUBUĞU: Durum çubuğu üzerindeki ifadeler bulunulan sayfa sayısı ve toplam sayfa sayısı sözcük sayısı, yazı dili, sayfa görünümleri, sayfa yakınlaştırma düzeyi yer alır.

SAYFA NUMARASI: Durum çubuğundaki "sayfa 1/1" ifadesindeki ilk rakam bulunulan sayfa numarasını, ikinci rakam ise toplam sayfa sayısını gösterir. 

SÖZCÜK SAYISI: Çalışmadaki toplam sözcük sayısını gösterir. 

SAYFA GÖRÜNÜMLERİ: Word çalışma sayfasının beş farklı görünüm seçeneği vardır.

SAYFA YAKINLAŞTIRMA DÜZEYİ: Word çalışma sayfasının görünümünü yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için kullanılır. 



KAYNAKÇA:

https://nuruysun.weebly.com/word-hakk305nda.html    


http://bilgisayarkavramlari.sadievrenseker.com/2010/10/12/ms-word-2010-kullanimi-ii/ 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MICROSOFT OFFICE PROGRAMLARI 2

KAYNAKÇA: https://wmaraci.com/nedir/microsoft-office