28 Mart 2018 Çarşamba

MICROSOFT EXCEL

Excel ile tablolar hazırlayabilirsiniz. Bu tablolar içindeki değişkenleri farklılaştırıp farklı hesaplamalar yapabilirsiniz.
Örneğin, maliyet hesapları yaptığınız bir Excel tablonuz olsun. Bu tabloda bulunan A sütununda malların isimleri, B sütununda alış fiyatları,C sütununda  satış rakamları,D sütununda Iskonto miktarı, E sütununda kusurlu mallar,F sütununda tarihler bulunsun.
Biz bu tablodan; “Hangi malı kaça aldık kaça sattık? Ne zaman sattık? Ne kadar kar ettik? Zarar ettiğimiz ürünler hangileri?” gibi, onlarca soruyu sorabilir ve cevaplarını alabiliriz.
Yukarıda sütun sütun saydığımız değişkenlerden herhangi birini değiştirdiğinizde tüm sonuç da otomatik olarak değişir. Bu işlemleri yapabilen ve onları tablolayabilen, gerektiğinde grafik olarak sunabilen Microsoft Excel Programı hem işgücü ihtiyacını azaltmış hem de kırtasiye masraflarını adeta yok etmiştir.
Çünkü bu işlemler için çok kalın defterler tutulması gerekiyordur. Bu defterler yerine artık bilgisayarlar bilgileri saklıyor. Umuyoruz bu örnekle Excel Nedir?  sorusunun yanıtı daha iyi anlaşılmıştır.


EXCEL ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MICROSOFT OFFICE PROGRAMLARI 2

KAYNAKÇA: https://wmaraci.com/nedir/microsoft-office